Oknyomozzunk masszázzsal

Az elkövetkezendő hónapokban legtöbb sportágunk befejezi téli álmát. Bizonyos mozgásformáknál olyan, mint téli szünet lassan megszűnik létezni. Pedig a regenerálódás az egyik legfontosabb alappillére fejlődésünknek és a későbbi jó eredményeknek.
Legyen az bárhogy is, egy jó kis tavaszi állapotfelmérésre ugyanúgy szükségünk van, mint egy autónak. Ennek az állag kontrollnak egy fontos állomása a masszázs.
A masszázst, mint olyat használjuk nyújtásra, lazításra, fájdalomcsillapításra, regenerálásra és immunrendszerünk erősítésére.

 

 

 

Viszont egy fontos tulajdonságát, az előző szezonban begyűjtött sérüléseink felderítését hajlamosak vagyunk elfelejteni. Egy jó szakember által időben elvégzett kezelés komoly sérülésektől menthet meg minket. Fényt deríthet az észre nem vett apró húzódásokból létrejött letapadásainkra, a szezonális cipőváltás okozta tompa fájdalmak okára, lábboltozatunk aktuális változásaira, tömegváltozás okozta mozgásszervi panaszokra és még sok egyéb számunkra láthatatlan átalakulásra, melyre szezonálisan fontos lenne időt szánni.

***

Ajánlom ezt a kellemes oknyomozást minden aktív, profi és amatőr sportolónak sportágtól függetlenül. Javaslom mindenkinek, aki az idei évet szánta arra, hogy életébe a világ egyik legcsodálatosabb tevékenységét, a sportot beiktassa.

***

Sportbaráti üdvözletem küldöm mindenkinek:

Balla Sándor

a sportolók sportoló gyógymasszőre

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.